Hulp voor de IT services van de EhB

CAS / login.ehb.be

Wat is CAS / login.ehb.be ? Wat is centrale login?

Dit is de Centrale Authenticatie Service van de Erasmushogeschool. Via CAS kan u zich op veilige manier aanmelden met je account.

De Centrale Authenticatie Service, beter gekend als CAS, is een origineel door Yale University ontworpen authenticatiesysteem. Het doel van de software is gebruikers enerzijds op een veilige manier toegang te geven tot (web)applicaties en anderzijds een single sign on systeem te voorzien. Elke applicatie van de Erasmushogeschool Brussel waarvoor je moet inloggen, stuurt je door naar deze inlogpagina. Met behulp van één login en één wachtwoord heb je zo meteen toegang tot een heel spectrum aan webapplicaties binnen de hogeschool. Deze service is enkel beschikbaar voor de studenten, het personeel en geregistreerde externe gebruikers van de Erasmushogeschool Brussel.

CAS heeft twee grote en belangrijke voordelen:

  • het is veiliger omdat de login procedure centraal plaatsvindt. Je wachtwoord zal enkel via CAS verstuurd worden. Daarenboven gebeurt de volledige login procedure over HTTPS (SSL). SSL zorgt er onder meer voor dat alle gegevens geëncrypteerd over de lijn gaan. Verder zorgt SSL er ook voor dat je zeker bent van de herkomst van de pagina.

  • het is gemakkelijker: omdat je centraal inlogt kunnen we je logingegevens makkelijk onthouden gedurende een langere periode (in een sessie). Indien je CAS-sessie nog niet is afgebroken of verlopen kan je zonder opnieuw in te loggen van de ene naar de andere webtoepassing doorklikken.

Hoe lang blijf ik aangemeld?

Een aangemelde sessie duurt maximaal één uur. Als u zich nadien op een nieuwe service wenst te registreren, moet u opnieuw aanmelden via CAS.

Hoe kan ik me volledig afmelden?

U kan volledig afmelden door

Vragen of problemen?

Indien u vragen heeft of problemen ondervindt bij het aanmelden, kunt u deze stappen uitvoeren:

  • Meld je volledig af (zie bovenstaande) en probeer om opnieuw aan te melden.

  • Controleer je wachtwoord

  • Verwijder de cookies van je browser (klik op deze website hoe je dit kan doen : http://www.wikihow.com/Clear-Your-Browser's-Cookies)

  • Test een andere browser !

  • Als je hierna nog problemen ondervindt, gelieve de algemene IT helpdesk te contacteren met een vermelding van de je besturingssysteem, browser en de foutmelding.

Vind je de oplossing voor je probleem niet?
Vraag het aan