Hulp voor de IT services van de EhB

Digitale Bibliotheek

Verschillende databanken en elektronische tijdschriften worden door de uitgevers afgeschermd voor niet-geregistreerde IP-adressen. De meeste databanken zijn daarom enkel toegankelijk via het netwerk van Erasmushogeschool Brussel. Op de hogeschoolcampussen kan je de digitale bibliotheek raadplegen via de publieke PC's in de studielandschappen of via een laptop met draadloze internetaansluiting (login is vereist). Nadat je bent aangemeld, heb je via de bibliotheekwebsite toegang tot de digitale bibliotheek.

Studenten en personeelsleden van EhB kunnen de digitale bibliotheek ook raadplegen van op een externe locatie (bijvoorbeeld thuis) via de EZproxy. Wie een afgeschermde databank van op een externe locatie probeert te raadplegen, zal eerst gevraagd worden om zich aan te melden bij de Centrale Authenticatie Service (login.ehb.be) van de Erasmushogeschool. Hiervoor gebruik je je EhB gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord. Nadat je bent aangemeld, word je automatisch doorverwezen naar de databank die je wilde raadplegen.

De gebruikers van de digitale bibliotheek dienen de bepalingen van het auteursrecht en de specifieke gebruiksvoorwaarden ("Terms and conditions") van de verschillende digitale bronnen te respecteren.

Wie (technische) problemen bij het gebruik van de digitale bibliotheek ondervindt, mag mailen naar bibliotheek@ehb.be .Geen labels

Vind je de oplossing voor je probleem niet?
Vraag het aan