Printers toevoegen (Windows 10 en MacOS)

Installatie Ricoh multifunctionals Windows / MacOS

Op het departement zijn twee RICOH MP C8003 kleuren multifunctionals ter beschikking. De kostprijs per print is op deze printers het laagst van alle toestellen op het departement. Gelieve voor grote oplages altijd deze printers te gebruiken.
Je hoeft op voorhand niet te kiezen op welke multifunctional (bib / secretariaat) je wenst te printen. Uw print is beschikbaar op elk toestel waar je inlogt met uw badge.

 

Installatie Windows:

·         Kopieer en plak de volgende link in de Windows Verkenner om de EHB-FollowMe printer automatisch toe te voegen aan uw printers
\\ehb-srv-papercu.ehb.local\EHB-FollowMe (standaard kleur)
\\ehb-srv-papercu.ehb.local\EHB-FollowMe-BW (standaard zwart/wit)

Indien je pc in het domein zit zal je de printer al automatisch hebben staan. Anders klik je op de bovenstaande link en geef je uw EHB login (voornaam.naam@ehb.be) en wachtwoord in. Het is aan te raden om het vinkje aan te vinken om uw login en wachtwoord op te slaan.

Installatie MacOS

·         Download en installeer de “PPD Installer” print driver voor jouw MacOs versie vanaf volgende link
http://support.ricoh.com/bb/html/dr_ut_e/re2/model/c8003/c8003.htm?lang=eng

 

·         Open daarna System Preferences en kies voor “Printers & Scanners”

 

·         Klik vervolgens op het ‘+’ teken om een printer toe te voegen:

 

·         In het volgende scherm hou ctrl ingedrukt en klik bovenaan in de toolbar. Kies vervolgens voor ‘Customise (indien er in je toolbar nog geen advanced symbool staat).

·         Sleep het Advanced symbool naar de toolbar.

 

 

·         Klik op advanced en neem onderstaande gegevens over (name en location zijn vrij te kiezen). Bij Use, kies voor ‘Select Software’ en vervolgens voor RICOH MP C8003 PS

 

 

·         Vervolgens kan je printen, bij het sturen van je printopdracht naar de printer zal je een authenticatie pop-up krijgen. Vul hier uw voornaam.naam (zonder @ehb.be) + uw EhB wachtwoord.

 

 

Begeef je tenslotte naar de gewenste printer en kies voor de optie ‘Afdrukafgifte’ om de zojuist doorgestuurde printopdracht af te drukken.